Powerbars!
2 dl havregryn
2 dl blandade nötter, fröer och kärnor
2 dl blandad torkad frukt
1 dl naturell yoghurt
2 tsk pepparkakskrydda
1 msk honung
En nypa salt
1. Sätt ugnen på 110˚C. Grovhacka nötterna och den torkade frukten.
2. Blanda med resten av ingredienserna i en bunke. Blanda ordentligt till en ”deg”.
3. Forma till snygga bars.
4. Lägg dem på smörpapper och grädda dem i ugnen ca 1½ timme.
5. Låt svalna och rulla sedan in varje bar i folie eller papper. Förvara torrt.
Grundreceptet är till 5 bars, men jag gjorde den storlek jag kände var lagom. Jag gjorde en dubbelsats med hasselnötter, mandel och russin och plattade ut på en plåt. Av det fick jag ut 14st bars, men jag rekommenderar att göra dom i portioner (som man skulle i receptet) från början då dom hade en tendens att spricka när jag skar dom.
Jag premiär åt en till eftermiddagsfikat idag. Smakar riktigt bra! Lite torra kanske, men har man lite kesella till så tror jag det blir kanonbra!