Summering av April

Vilken skitmånad! Sett ur ett mat-perspektiv. Första veckan gick vägen, skötte mig ordentligt. Sen gick det bara utför. Ungefär varannan dag har jag ätit kvällsmat och övriga kvällar ätit främst godis. En del chips har det blivit också.

Ändå har jag gått ner i vikt, -2,95kg och 3cm i midjan, 2cm över stussen. Troligtvis tack vare den intensiva träningen i förberedelse för Växjöloppet.

Det har varit en känslomässigt tumult månad, så nu hoppas jag på lite lugn och ro ett tag, och jag kan ta tag i mitt liv igen och förlora det där sista kilot till målvikten. Nu får det vara slut på "aprilväder"!



Dags att ta en promenad ner mot majbrasan! Happy Valborg på er alla!


Fettfria muffins!

Jag måste säga att jag var lite skeptisk till en början. Kan fettfria muffins verkligen vara goda?



Dom ser ju onekligen goda ut! Dom var faktiskt rätt goda också!

Ingredienser:
2 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljpulver
1-2 msk cacao
1 dl vatten

Gör så här:
Vispa socker och ägg. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljpulver och cacao. Häll ner i äggsmeten och rör. Rör sist ner vatten. Häll i 12 ganska stora muffinsformar och grädda i ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter.

Funderar på om man inte borde kunna använda detta som ett grundrecept och sen smaksätte efter dagsform. T ex ha i en banan och då minska 1dl socker och kanske hälften av vattnet. Får ta och experimentera lite!

Idag bjöd jag på dessa på jobbet! Dom gillade dom, tills dom fick höra att dom var "nyttiga". Hihi!

Nyttigt "godis"

Idag har jag bakat i mängder! Hittade en forumtråd när jag sökte på nyttiga småkakor som var full av recept.

Idag tänkte jag tipsa om Jordnötsformar.

1 banan
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kakao
4 tsk jordnötssmör

Mosa ihop allt och klicka ut i formar. Jag tog knäckformar för att få många små mums-bitar. Ställ i frysen.

Totalt blev det 301 kcal. Jag fick ut 29 st av det vilket då ger drygt 10kcal per form. Fantastiskt!



Nästa gång ska jag nog testa att göra dom utan kakao, är inte så förtjust i det...

Invägning v. 17

Idag hade jag måttbandet redo på morgonen. Förra veckans mått stämde ju inte alls när jag sen mätte mig ordentligt någon dag senare.

Sedan dess hade jag iaf minskat 1cm i midjan, men ingenting över stussen. Värst vad hårt det ska sitta där då! Borde kanske träna lite mer rumpa och lår, men vill inte att de ska svälla av muskler. Blir kanske ordning på det när jag börjar rida sen.

Idag visade iaf vågen 71.05kg. Helt godkänt! Nu är det förhoppningsvis bara två, kanske tre veckor kvar till målet!

Känns fantastiskt!

Fredagslyx!

Är att spetsa dricksvattnet med lite citron!


Debatt

Det har gått trögt senaste veckan. Har slarvat nåt otroligt med kvällsmaten. Mycket chips och choklad har det blivit. Suck! Vill inte falla ner i gamla mönster igen.

Men, det är ju bara jag som kan göra något åt det! Jag har i stora delar av mitt liv varit den ständiga tvåan. Nu tänker jag inte falla på mållinjen!

Igår var jag tidigt i stallet, vilket innebar att ICA fortfarande var öppet på vägen hem. Plånboken hade jag med mig också.

Jag debatterade fram och tillbaka med mig själv. Jag var sugen på något, men visste inte riktigt vad. Vad som helst egentligen! Men debatten stack ständigt iväg på sidospår, vilket jag tolkade som att jag nog inte var så sugen ändå och åkte därför förbi ICA utan att svänga in.

Har haft en liten liknande diskussion idag på jobbet, men den viftade jag snabbt bort.

Idag ska jag dock till ICA, men bara för att handla ordentlig mat!


Invägning v. 16

Vaknade för sent idag och i morgonstressen kom jag på något vänster ihåg att det var mät- och vägdag. Men, kunde inte hitta mitt måttband, och hade inte tid att vända upp och ner på hela lägenheten.

Så mätte med snöre och tumstock istället. Det blev nog inte så bra, för det visade 75cm i midjan och 99cm över stussen. Känns lite väl att ha minskat 4 resp 3 cm på bara en vecka. Speciellt när jag slarvat så fruktansvärt i veckan.

Därför kände jag mig väldigt osäker inför vågen. Det kunde gå hur som helst!

Resultatet blev 71,6 kg, -0,4 sen förra veckan. Helt ok. Men måste nog ta och rota fram mitt måttband och mäta ordentligt!

Gå på vattnet!

Delmål nr 3 på min vandring mot Wales är nu avklarat! Jag befinner mig just nu gåendes på vattnet mellan Rödby och Puttgarten. Totalt har jag nu vandrat 428 km!



Nu väntar Tyskland och nästa delmål är att vandra in i Niedersachsen om 115 km.

Positiva Utsikter

Hittade via en vän en sida på facebook som heter Positive Outlooks.

Bläddrade runt lite och hittade efter ett tag en "bild" som träffade mig rakt i. En påminnelse som jag vill dela med mig av!



Jag vill vara hälsosam! Då funkar det inte att bara äta choklad i tre dar...

 


Håglös!

Nu har jag slarvat i 3 dagar, och det rejält!

Det började i tisdags, efter att jag kastrerat min häst. Jag har sparat honom länge med förhoppning om att han skulle bli godkänd som hingst. Förra helgen var det bedömning och han föll på målsnöret med 2 poäng för lite. Därför har han nu fått bli valack.

Det var något jag försökt förbereda mig på, men trots det kändes det väldigt vemodigt. Någonstans djupt inne i mig känns det som att jag har misslyckats, fast jag försöker intala mig att det är ovanligt att man lyckas på första försöket.

Det drev mig att köpa både chips och godis i tisdagseftermiddag.

Att hästen sen blödde mer än vanligt (han var väl "utrustad") så jag fick åka och titta till honom en extra gång gav mig bara en ännu större klump i magen som jag försökte bota med chips och godis.

På det har det varit två dagar med teamaktiviteter på jobbet där planeringen farit ut genom fönstret. Inte mycket till motion har det blivit heller!

Nu är det dags att ta tag i situationen igen. Imorgon väntar ett gympass, ska bli skönt att släppa ut lite känslor den vägen istället!

Invägning v. 15

Åter dags att besöka vågen. Jag smygvägde mig igår så jag hade mina förhoppningar om ett bra resultat idag.

Dagen började bra på måttbandet. Det visade -1cm i midjan och oförändrat över stussen. Det är lite frustrerande, jag vill så gärna komma under 100cm över stussen och det är ynka 2cm kvar!

Resultatet på vågen blev som förväntat bra. -1,3 kg! Nuvarande vikt är 72kg! 11kg mindre än när jag började! Fantastiskt!

Årets första glass!

Idag har jag ätit årets första glass!

Sov lite för länge i morse så han inte få med mig något mellanmål. Stog länge och velade om jag skulle ha en TipTop eller en LakritsPuck.

Pucken vann när jag kollade på antalet kcal. "Bara" 160 kcal, faktiskt mindre än mitt mellanmål (men det mättar ju betydligt mer). TipTopen drog iväg på hela 330 kcal!


Mätning

Jag glömde ju mäta mig i tisdags och likaså igår. Men idag kom jag ihåg det!

Midjan är oförändrad på 80cm. Där tror jag nog den kommer att förbli. När jag klämmer och känner på magen så finns det inte mycket till vaddering över musklerna längre. Tror det snart är dags att börja forma den, få in lite mer magövningar på schemat. Dags att damma av min rockring kanske.

Stussen däremot hade minska med 2cm. Den mäter nu 102cm. Jag vill så gärna komma under 100cm. Det känns bra att det miskat där, förhoppningsvis är det där vikten tas nu när det inte finns så mycket kvar i midjan.


Tar fram symaskinen...

Imorgon vankas Skärtorsdagsdans i Parken till Casanovas. Det blir också dejt no. 3 med B.

Igår provade jag min favoritklänning, en klänning jag sydde till midsommar förra året. Den hängde som en säck och det fanns en hel del som behövde tas in. Känns fantastiskt roligt!



Nu ska bara dragkedjan i igen.

Invägning v. 14

I morse glömde jag mäta mig så jag hade ingen aning om hur det gått denna veckan när vi gick mot vågen.

Vågen gav mig svaret! Det går fortsatt neråt. -0,7kg för tredje veckan i rad! Känns fantastiskt skönt! Är nu nere på 73,3kg. Fortsätter det i den här farten är jag nere på mina 70 kg till v. 19.

Jag får ta och mäta mig imorgon tror jag...

April April!

Nu kommer våren! Eller? Kanske bakom detta aprilvädret...


Vad ska jag ha för strategi denna månaden?

Först stundar påsken! Inget stort problem tror jag, firar inte påsk något speciellt. Bara skönt med lediga dagar. Förra året köpte jag godis till ev påskkärringar. Det dök inte upp en enda och jag fick äta allt godiset själv (vilket jag inte hade något emot då). I år hoppar jag nog över att bunkra upp med godis, tror inte barnen i mitt område firar påsk.

Andra matmässiga "hinder" är en tvådagars teamaktivitet. Då kanske det blir något restaurangbesök eller så, har inte fått veta så mycket om vad vi ska göra ännu.

Även om jag har en bit kvar till målet så tänkte jag börja förbereda livet "att hålla vikten". Då vill jag kunna äta lite chips till helgen och någon godisbit. Det viktiga är att det inte blir varje dag. Planen blir då att första helgen i april (påskhelgen) dela upp en påse dragéägg så dom räcker hela helgen. Andra och fjärde helgen blir det nog en påse chips. En påse till HELA helgen, inte en påse på fredag, lördag OCH söndag! Tredje helgen blir det kanske grönsaksstavar med dipp istället.

Träningsmässigt slås jag lite ur rutinerna i o m de röda dagarna, men jag har gjort upp ett schema så det ska nog gå vägen det också. Som extra träning är det två kvällars dans inplanerade. Ska bli spännande och se hur mycket bättre konditionen blivit.

RSS 2.0