Summering februari

Februari lider då mot sitt slut och jag tänkte summera hur det har gått med mitt nymånadslöfte.

- Minska tillåtet kaloriintag med ytterliggare 100 kcal
Det har inte varit några problem, men jag har slarvat nu sista veckan genom att inte skriva in några kalorier alls. Känns lite väl tidigt att köra free-style, så det blir att ta tag i det igen nästa månad.

- Fortsätta äta soppor till kvällsmat
Har fungerat ganska bra förutom två kvällar då jag istället åt mackor. Nu har bara fantasin börjat tryta för att komma på fler bra soppor. Hittills har det bara varit en fullträff som jag kan tänka mig igen. Har laddat upp med nya recept att experimentera med.

- Att de dagar jag inte tränar gå minst en halvtimmes promenad
Här kunde jag väl varit lite bättre, framförallt mot slutet av månaden. Men över hela månaden sett har jag bara "missat" fyra dagar. Det är framförallt inställningen jag vill få en förändring i till nästa månad.

- Endast tilllåta en påse chips på hela månaden, men aldrig i form av tröstätning.
Endast en påse chips har det blivit. Den köpte jag för att fira. Sen tog den dock slut samma vecka, bara för att jag visste att jag hade den hemma och kalorier över. Får jobba lite på inställningen här också.

Resultatet som blivit under februari är:

Vikt: - 3,4kg
Midja: - 4cm
Stuss: - 5cm

Inte illa pinkat!

Invägning v. 9

Fasade för ett plus på vågen idag. Kände mig väldigt uppsvälld fast jag kommer i minsta paret jeans utan problem.

Jag känner uppenbarligen inte min kropp! För vågen visade -0,55kg. Väger nu 77,15kg. På måttbandet har det dock ökat med 1cm i midjan men stussen är oförändrad.

I vår lilla tävling på jobbet var det månadsfinal. Dvs den som gått ner mest i vikt under denna månaden vinner, oavsett vem som leder tävlingen totalt. Förra månaden förlorade jag med 0,12%. Denna månaden vann jag med 3,16%. Har gått ner 4,22% bara den här månaden, och totalt 6,82%. Helt otroligt! Kan knappt förstå det!

Det bästa av allt är ändå att jag inte längre kan kalla mig överviktig. För mitt BMI har krupit under 25! Tjoho!


Skärpning!

Förstår inte vad det är med mig! Igår kväll åt jag massor med nötkakor som jag haft i frysen sen i julas.

Måste försöka analysera sönder varför jag åt dom. Jag tror det är tristess i kombination med min förkylning.

Förkylningen kan jag inte göra så mycket åt, mer än att äta c-vitamin och bara vänta ut den. Den börjar bli bättre, halsontet har gått över och jag känner mig bara liiite täppt i näsan. I eftermiddag tänkte jag ta upp träningen igen, men bara lugnt och försiktigt.

Tristessen kommer från att jag måste städa innan jag kan hitta på något roligt. Vill baka nya mellanmålsbullar, men då måste jag diska upp allt i köket först. Ska bara försöka få in i skallen att disken inte diskar sig själv bara för att jag äter nötkakor! Skärpning nu!

Jag skapade mer disk genom att laga morotssoppa igår. Det är bra! För nu har jag ingen anledning att hoppa över kvällsmaten som jag gjorde i helgen. Med mer riktig mat i magen är risken inte lika stor att annat onyttigt hamnar där.

Sen slog det mig precis varför jag känt mig extra hängig i veckan. PMS. Stämmer även ihop med att jag varit så lättirriterad. Hoppas lite träning kan hjälpa mig släppa ut känslorna.

Halkat

Förstår inte vad det är med mig. Känner mig så nere, fast jag har ingenting att vara nere över. Tycker väl synd om mig själv för att jag är förkyld. Patetiskt jag vet! Har åtminstone blivit av med mitt halsont, men är lite snuvig.

Hela dagen igår försökte jag övertala mig själv att ta en promenad i det vackra vädret. Inte blev det av, och jag har haft samma problem hela dagen idag också. Efter många om och men kom jag äntligen iväg, i sista rycket för att få njuta av solen.

Tog vägen genom skogen, tänkte att där måste ju snön vara borta, där kör knappt några bilar. Men icke, det var rena isgatan! Fick tassa fram längs kanterna. Höll på att slå dit ett par gånger!

Sen gick jag förbi ICA, behövde lite ingredienser. Då halkade jag dit ordentligt. Lösgodishyllan tog överhanden och snart har 350g smågodis landat i min mage. Dessutom 50cl Coca-Cola. Inte bra, inte bra!

Hoppas det bara var ett tillfälligt bakslag och kanske det som får mig tillbaka på rätt spår!

3,62 km blev det iaf på min vandring mot Wales och jag har nu lämnat 23:an och nu är det raka vägen mot Malmö längs E22:an. Nu har jag bara drygt 6 mil kvar till nästa delmål.


Kläder att komma i!

Ni vet dom där kläderna som man så gärna vill kunna ha? Jag har ett par sånna jag med.

Jag har ett par bruna byxor med kritstrecksränder som jag använder när jag visar min häst. Dom satt som en smäck när jag köpte dom till första tillfället 2009. Året efter satt dom ganska tight och förra året fick jag dra in magen rejält för att ens kunna knäppa.

Nu ska dom användas igen 1 april så jag var tvungen att testa dom idag. Det gick sådär. Jag fick upp dom och kunde nätt och jämnt knäppa dom. Sen sitter dom väldigt tight över låren vilket inte är så smickrande, men jag  har ju en hel månad på mig att försöka göra något åt det.

 


Likaså fyndade jag ett par ljusgula ridbyxor för ett par år sedan. De är i storlek 40. Jag har ännu inte haft användning för dom, men till sommaren kanske det blir. Då gäller det att jag kommer i dom. Ridbyxor ska ju sitta tight, men det krävdes lite milt våld för att kunna knäppa. 


Krasslig!

Jag har dom senaste dagarna känt mig lite krasslig. Träningen i tisdags var väldigt tung och idag valde jag att ställa in träningen. Hoppas kunna mota förkylningen i grind och har laddat med C-vitamin, honung och avslutar kvällarna med en whiskey. Är det någon som har fler tips på hur man motar bort förkylningar så tar jag tacksamt emot dom!

Jag vill ändå ha lite vardagsmotion så har promenerat till jobbet i två dagar nu. Lika så imorgon är det tänkt. Så idag har varit på biblioteket och laddat med nya ljudböcker. Denna gången blev det 'Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö' och 'Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann'.


Jeans!

Jag har tre par jeans som jag brukar alternera mellan. Ett par som passat mig perfekt vid min toppvikt, ett par stretch-jeans som brukar vara svåra att komma i när dom är nytvättade men som sedan töjer sig och blir hängiga. Tredje paret är precis att jag kommer i och det första jag gör när jag kommer hem är att knäppa upp knappen, eller byta till mjukisbyxor.

Jag hade det största paret förra veckan och det har varit ett evinnerligt dragande för att hålla byxorna uppe. Det märktes extra tydligt när jag kom fram till mamma och pappa efter att ha suttit nästan 2h i bilen. Byxorna hängde långt ner på höften och man kunde verkligen se att dom var för stora!

Idag blev det mittemellan-paret. Det var bara att glida i och dom kändes ungefär som dom brukar göra efter en vecka. Det riktigt glappar i midjan. Hoppas inte dom hamnar i knävecken innan veckan är slut, dom hänger redan nere på halva rumpan. Jag glömde mitt riktiga bälte hos mamma och pappa. Plockade fram ett gammalt slitet, men det gick sönder, så nu får jag gå och dra iaf.

Ska bli spännande att se hur det minsta paret sitter. Kanske som en smäck!



Jag har dessutom ett par riktigt skinny jeans av stuprörsmodell. Dom har jag inte haft på länge. Senast jag provade fick jag precis upp dom, men inte en chans att kunna stänga. Dessutom kändes det som ett korvskinn över låren. Tror inte jag ska plocka fram och testa dom än på ett tag.


Invägning v. 8

Jag hade inga stora förväntningar på vågen idag. Men jag vet att när jag tappat lite veckan innan så brukar det komma igen veckan efter. Sen hade jag ju ätit och druckit onyttigt i veckan.

Måttbandet var inte på min sida på morgonen iaf. +2cm i midjan, oförändrat över stussen. Vågen däremot var på bättre humör. Den stannade på 77,7kg. Det är en minskning på -1,7 kg sedan förra veckan! Helt otroligt!

Totalt har jag gått ner 5,1kg sedan nyår! Det motsvarar 6,16%. Jag säger bara wow! 1,2 kg till och jag har kommit halvvägs till 70kg. Känns fantastiskt!

Fast är lite förbryllad hur jag kunnat tappa så mycket i vikt och ändå gå uppåt på måttbandet. Hoppas att jag mätte lite galet. För det märks på byxorna att midjan minskat, dom hänger nästan nere på halva baken!


Cirkelträning

Idag höll jag på att glömma bort min träning. Med tre minuters marginal fick jag nästan springa hela vägen bort. Men när jag kom fram stog där bara en vilsen karl.

Sprang in och bytte om, och det visade sig att instruktören var hemma och vabbade. Så istället körde en annan instruktör sitt pass, cirkelträning.



Det var ganska roligt. Man tränade intensivt i 50 sekunder, sen var det 15 sek vila och byte till en ny övning. Jag tror det var 10 olika övningar.

Armhävningar
Ryggresningar
Sit-ups
Utfallssteg
Roterande armhävningar
Diagonala ryggresningar
Armbåge-knä sit-ups
Axelhävningar
Dips
Utfallssteg i sidled

Sen började man om från början igen. Vi gjorde två varv och sen avslutade vi med 4 ryck. Dvs man joggar på kortsidorna i hallen, sen sprang man allt vad man orkade längs långsidan. Det kändes väldigt befriande!

Detta passet körs bara lite då och då, när instruktören har tid. Så kanske blir det fler gånger, kan vara skönt att bryta av den vanliga träningen med lite annat.

Helgen!

Jaa, vilken helg. Hade fantastiskt roligt på festen!

Sett ur ett hälsoperspektiv var den väl inte så lyckad.

På festen bjöds det på potatisgratäng med kyckling och rostbiff (fanns även lax men det åt inte jag av). Tänkte efter före och tog en lagom portion. Kämpade länge emot att ta en portion till, men sen valde jag att bara ta lite mer kyckling men skippa potatisgratängen.

Lyckosamt var det också att inget av de snacks som det bjöds på föll mig i smaken. Inga ostbollar tack och lov!

Det som blev betydlig värre var alkoholen. Först en grogg med Coca-Cola, en snaps och en herransmassa päroncider 7,0. Inte bra, inte bra. Men men, nu är det minst en månad till nästa gång.

En promenad på ungefär 40min hann jag iaf med.

Vi får se vad vågen behagar visa på tisdag

Kämpig kväll

Idag blev jag "let down gently" av killen jag varit intresserad av ett tag. Det var i sig inte så farligt, men det rörde upp massa andra känslor.

Jag förberedde mig på att åka till ICA på väg till stallet. Behövde växla lite pengar och tankarna snurrade runt runt efter någonting jag kunde trösta mig med (i matväg). Första tanken var en lightläsk, men sen vandrade tankarna iväg till lösgodis och annat onyttigt.

Jag brukar undvika att åka till ICA i stallkläder, men det var inte långt till stängning och då brukar det inte vara så mycket folk. Men när jag väl satt i bilen så glömde jag helt bort att jag skulle åka dit. Tänk vad bra, blev varken läsk eller godis. På vägen hem var det ju stängt.

Tröstätar känslan har varit påtaglig hela kvällen, men jag har hållt mig sysselsatt, och nu ska jag snart gå och lägga mig. Ett steg i rätt riktning!

Back on Track - temporärt!

Äntligen en vanlig dag! Jag älskar rutiner!

Tillräckligt med frukost, en vettig lunch och framförallt: Inget fikabröd! Tillbaka till mitt mellis med kesella och nyttig bulle.

Framförallt även tillbaka till träningen. I eftermiddag väntar 10 min cykel, 10 min crosstrainer, 5+4 min löpning, 3 min promenad. Ska bli skönt att få ta ut sig lite även fysiskt efter två mentalt tröttsamma dagar (somnade framför filmen igår).

Imorgon blir det lite rutinbrytning igen i och med brorsans 30-års-fest. Fasar dels för alkoholkalorierna och dels för ev bakiskalorier. Måste... stå... emot!


Kursdag 2

Dålig karaktär hade man kunnat sammanfatta den här dagen med.

Började med att jag stängde av väckarklockan och slumrade vidare. Vaknade ändå till med jämna mellanrum, men då hade klockan gått och extra tiden för min morgonpromenad var förlorad. Jaja, jag gick ju till kursen iaf, ynka 650m.

Samma lilla fralla till frukost, men lunchen var desto godare. Det var en fläskfilégryta med goda svampar i. Tog liiite för mycket men det var ju så gott!

Till eftermiddagsfikat kraschade självdiciplinen totalt! Jag hade ju tagit med mig mellis, men när det bjöds på semla kunde jag inte hålla fingrarna i styr. Men usch vad illamående jag blev sen!

Nu är det iaf slut med kursen och jag kan återgå till rutinerna imorgon.

Idag får Biggest Loser på tv:n stå tillbaka för Walk the Line som visas på 7:an. Trots att jag sett den ett antal gånger tidigare. Älskar den filmen och den musiken!


Kursdag 1

Usch och fy för att vara på kurs. Iaf ur ett matperspektiv. Innehållet i kursen var desto bättre! Höll inte på att somna en enda gång.

Började med en promenad. Jobbigt värre i snön! Så tidigt på morgonen var det inte skottat, sen tog jag ju skogsrundan också där dom nog inte skottar alls.

Till frukost/morgonfika fick vi en liten halv fralla med skinka och lite grönsaker. Helt ok, men hade nog behövt två.

Lunch bjöd på brända raggmunkar och fläsk. Höll mig till raggmunkarna, men tryckte i mig 5-6 st, var ju fortfarande hungrig sen frukosten. Kändes sådär bra...

Vid eftermiddagsfikat var jag hungrig igen. Då bjöds det på Wienerbröd med massor med glurr. Farligt gott, men inte särskilt nyttigt eller mättande. Blir nog att ta med lite mellis imorgon.



Till kvällsmat var det en räkmacka. D v s för mig nästan bara bröd. Räkorna går inte ner. Däremot fick jag ner ett halvt ägg och lite grönsaker åtminstone.

Det märks att det varit dåligt med mat idag, tror inte jag kom så högt i kaloriintag, om inte wienerbrödet skjöt det i höjden, men det var ingen näringsrik mat. Det kändes när jag kom hem sent på kvällen.

Utan någon vettig mat hemma åkte det in två dumlekakor på slutet. Inte bra!

En dag till, sen kan det bli en vettig dag på fredag igen...

En annorlunda vecka!

Den här veckan kan bli jobbig.

Idag har inte varit som vanlig. Var ledig på förmiddagen för att åka med hästen till veterinären. Stoppade i mig en mellis-bulle och en banan till frukost. Sen blev det en snabb men sen lunch med en bit hemmagjord pizza som jag hade i frysen, innan jag sent om sider kom iväg till jobbet.

Nu snart vankas ett gympass, ska bli så skönt!

Onsdag och torsdag ska jag på kurs med jobbet. Det blir långa dagar från 8-20 resp 8-19. Känns som det är risk för massor med fika, men hoppas dom har någolunda nyttiga maträtter.

Dessutom ställer det till det med träningen, men iom att det börjar en timme senare än vanligt hoppas jag kunna ta mig ut på morgonpromenader. Men träningen på torsdagen går åt skogen.

Jaja, inte lär helgen bli bättre heller...


Invägning v. 7

Denna veckan blev det invägning en dag för tidigt. Kan inte vara med på den vanliga invägningen imorgon.

Vågen stannade på 79,4 kg. Bara -0,2 men jag känner mig rätt nöjd ändå. Med tanke på att det har varit en vecka där jag unnat mig lite godsaker. Sen tror jag att jag byggt lite muskler denna veckan, har sjuk träningsverk från skidåkningen. Måttbandet visade nämligen -2cm i midjan och -3cm över stussen. Nice!

Dessutom bröt jag mitt nymånadslöfte igår, någon promenad hanns inte med. Men en gång - ingen gång, som pappa brukar säga. Men idag var det nya friska tag med ett core-pass.


Bullbak!

Sista nyttiga muffinsen blev uppäten igår. Så, dags att hitta på något nytt mellanmål.

Efter mycket Googlande hittade jag ett recept på nyttiga fikabullar. Jag fick ut 18st ur receptet nedan.

2,5 dl fingervarmt vatten
½ pkt jäst
½ msk socker
½ tsk salt
¼ dl olja
1 dl havregryn
~1l vetemjöl

100g philadelphia light
örter efter smak
100g strimlad rökt skinka

ägg
flingsalt

Jag använde mig till stora delar av vetemjöl special, har upptäckt vilken skillnad det gör. Efter 6dl tyckte jag degen kändes lagom. Bullarna gör du precis som t ex kanelbullar men du brer ut philadelphian istället för smör och sen strör man ut skinkan över det. Penslade med ägg och sen flingsalt istället för pärlsocker.

Dom blev fantastisk goda faktiskt! Mycket saftigare än jag trodde och kanonbra kombination med skinkan och saltet. Dessutom endast 105 kcal/st! Dom här tror jag att jag gör fler gånger!


Skidsemester!

Idag har jag varit på miniskidsemester. Det är en liiiten backe vi har, men den är perfekt för mig som är nybörjare! Jag har bara åkt skidor 4 gånger förut i mitt snart 25 åriga liv.



Det blev härlig motion i backen! Hoppas på lite träningsvärk imorgon. Dessutom blev jag på så bra humör! Har varit lite grinig senaste dagarna, men nu känns det bättre igen!

Ikväll blir det lite nudelwok och lite chips tror jag!

Vekhet!

Vi har ett gäng cykelfantaster på jobbet. Dom kör ofta spinning och är vana vid små hårda cykelsadlar.

Min rumpa är det då inte! Tycker det gör fruktansvärt ont och skulle helst vilja ha en riktig gammaldags cykelsadel med fjädring. Likaså är styret för långt ner, även på det högsta, så det blir obekvämt för ryggen. Ett högt styre med böjda handtag skulle vara suveränt!

Klagade lite över detta på en fikarast. Dom lyckades aldrig komma med ett riktigt övertygande argument om varför man skulle ha så obekväm sadel, men lågt styre var ju viktigt för luftmotståndet! Knappast ett problem på en spinningcykel som ju står still!

Tillslut hade dom nog slut på argument och klämde till med att "Smärta är bara vekhet som lämnar kroppen".

Så när jag tränar och det börjar ta emot i kroppen så tänker jag att det bara är vekhet som ska ut ur kroppen!

La extra märke till det när jag tränade idag. Första minuterna kan vara skitjobbiga, men har man bara kommit över tröskeln så går det av bara farten resten av tiden. 



Chips!

Igår kväll åt jag lite chips. Det var första gången i år. 56g chips fick jag äta enligt budgeten, och det var en ganska ansenlig hög.

Men precis som jag anade var det inte så gott som jag kom ihåg det. Jag åt min lilla hög och kände mig sedan nöjd. Bra!


Dagens steg

Mycket riktigt så blev det inte många steg på jobbet. Ynka 1897 stycken, det är jag inte så förvånad över.

Däremot blev jag lite förvånad att det inte blev fler steg i stallet, bara 2360. Men det gick ovanligt fort och strukturerat idag. Sen bar hästen runt på mig en stund också.

Tillsammans med promenaderna till och från jobbet blev det totalt 7,3km. Så nu har jag kommit till Osby på min vandring.



Stegräknare

Jag bad min kollega förra veckan om jag fick låna hans stegräknare. Deras företag var med i en stegräknartävling men behövde aldrig lämna tillbaka räknaren. Idag kom han ihåg att ta med sig den!

Det är en stegräknare modell bättre, jag hade en enkel från Clas Ohlsson förut, men på den kom man åt den där rackarns lille knappen och nollställde av misstag med jämna mellanrum.

Nu kan jag räkna in mina vardags-steg på min promenad till Wales.

Än så länge har jag bara gått ner till matsalen och tillbaka för att köpa frukost. Det blev 593 steg, vilket med min steglängd blir 433 m. Ska bli spännande att se hur många steg jag gör på jobbet. Inte så många tror jag, sitter mest framför min skärm.

Idag var jag dessutom hurtig och promenerade till jobbet, -5 grader kändes som rena mildvädret jämfört med senast tiden.

Spännande ska det bli också att se hur många steg jag gör i stallet. Där tycker jag jag mest springer runt som en yr höna fram och tillbaka.


Invägning v. 6

Idag var det väg- & mätdag igen.


Började med att mäta mig i morse. -1cm i midjan och -2cm över stussen. Det bådade gått inför vägningen.

Och visst var vågen på min sida. Stannade på 79,6 kg. -0,95kg! Fantastiskt skönt! Allt kämpande ger faktiskt resultat! Nu har jag lämnat 80-talet bakom mig!

Idag har jag lite träningsvärk i magen och rumpan, känns också rätt skönt faktiskt. I eftermiddag vankas det lite konditionsträning i gymmet.

Funderar på om jag ska unna mig några chips i kväll (inom tillåtet kaloriintag) eller om jag ska ta fruktsalladen jag har kvar istället.

Core och Skåne!

Idag har jag varit på ett core pass.

Det var helt ok. Första gången känns ju alltid lite konstigt, innan man kan de olika övningarna och så. Det kändes helt klart i magen och vi körde även en del rumpa. Perfekt för mig.

Sen är jag ju helt värdelös på 'crunchies', har aldrig i hela mitt liv klarat det. Inte ens den perioden när jag hade tvättbräda. Men jag kämpar på så gott jag kan. Balansen behöver jag också träna på, klarar inte av att stå på ett ben. Blir nog att göra det när jag ska diska ikväll.

Min mentala status under passet var inte på någon toppnivå. Det kom ursäkt på ursäkt i huvudet på mig när jag inte klarade av övningarna. Ursäkter som jag inte kunde göra något åt, som att jag har svankig rygg och dåliga knän. Sen övertalade jag hjärnan om att försöka kämpa. Klarade jag inte just den övningen så förenklade jag den lite (t ex genom att sätta i en extra hand) och körde vidare.

"Gamla" Emelie hade satt sig på mattan och väntat tills dom bytt övning.



Enligt omvandlingstabellen motsvarar ett corepass på 60 min 9200 steg. Med min steglängd blir det ca 6,7km.

Därmed har jag nått mitt första delmål på min resa mot Wales! Jag har nu lämnat Småland bakom mig och vandrat in i Skåneland. 



Nu har jag möjligheten att belöna mig med lite chips igen (men bara upp till tillåtet kaloriintag). Men dels är det invägning imorgon, och sen har jag fått en utmaning att inte äta något godis eller snacks denna veckan. Får se hur det går, ikväll ska det iaf inte bli några chips.

Mat och promenad i mängder

I helgen har jag varit uppe hos min syster. Hon och hennes sambo brukar gå en promenad varje dag och väntade in mig idag. Vi gick runt Rocksjön och kom upp i 6,2km.

Sen bjöd syrran på mat, kyckling panerad i nacho-chips serverad med potatisgratäng. Kändes väl sådär nyttigt, men det var helt ok.

På kvällen gick vi till en av syrrans kompisar för att titta på melodifestivalen. Dit var det 1,35km, och naturligtvis lika långt hem igen.

Även hon bjöd på mat. Suck! Att man alltid ska behöva äta för att umgås. Men det var viktväktar mat, typ enchiladas med köttfärs och morötter i. Åt dessutom bara en.

Jobbigast var ändå det ständiga trugande. En så enkel fråga som: Vad vill du ha att dricka? Vatten, tack! Vill du inte ha vin då? Öl? Nej tack. Läsk då? Jag har den och den och den sorten. Juice kanske? NEEEEEJ!!!

På söndagmorgonen vaknade jag innan syrran, som är en riktig sjusovare. Så jag passade på att gå en promenad in till staden och sedan tillbaka längs Vättestanden. 5,1 km lång blev den! Det var riktigt härligt där jag gick i solen med min ljudbok.



Totalt blev det 14 km!

Idag vet jag inte vad som hände med maten, övertrasserade mitt kalorikonto. Men tackvare promenaden klarade jag mig ändå.

BodyPump no more!

Nu får det vara nog. Har testat BodyPump tre gånger och idag var den ordinarie instruktören där för första gången. Sån skillnad, tyvärr till det sämre...

Långa övningar med samma rörelse om och om igen.

Inte ens en micropaus mellan repetitionerna, så man kände sig hela tiden efter.

När vi körde bröstmuskler var det bara bänkpress rakt upp och ner i flera minuter. Jag fuskade å de grövsta!

Musiken var såntdär modernt skval...

Tråk, tråk, tråkigt!

Däremot har jag fått nys om ett Core-pass som "vikarien" håller i. Kan vara värt att testa.


Komplimang!

Efter en seg dag blev det äntligen träningsdags. Började med 10min uppvärming på löpandet, promenad 6km/h. Sen blev det 10 min cross-trainer och 10 min cykel. Sen påbörjade jag min löpning, men han bara 3 minuter innan en person dök upp som hade bokat det. Suck. Jaja, så är det ibland...

Sen bastade vi efteråt och då fick jag en komplimang av min träningskompis. "Det syns att du har börjat träna". Det gjorde mig fantastiskt glad!

Smygvägde mig också, 79,1 kg stannade vågen på. Men det var i bara handduken så går inte direkt att jämföra med våra vanliga invägningar.

Idag har jag avslutat dagen med en dumlekaka. Denna gången skäms jag inte för den, den fick plats i dagens kaloriintag och jag tycker jag har förtjänat den!

Bryta rutiner

I helgen kommer jag möta min första utmaning. Min syster fyllde år igår och jag ska åka upp och "fira" henne litegrann.

Hon är väl införsådd i mitt smala leverne och har själv gjort en viktresa. Men, dom har lite andra rutiner t ex äter dom middag först kl 16.

Jag har funderat och funderat på hur jag ska lägga upp det.

Lördagen:
Frukost hemma som vanligt
Äta lunch precis innan jag åker
Middag runt 16 hos min syster
Kvällsmellis när sötsuget börjar kicka in

Söndagen:
Sen frukost antagligen då syster blivit en sjusovare.
Mellis precis innan jag åker
Sen lunch runt 14-tiden
Kvällsmat som vanligt

Ja, det ska nog funka. Är mest "orolig" för att det är långt mellan lunchen och middagen på lördagen. Får kanske ta med mig någon frukt.

Ett annat orosmoment är Melodifestivalen. Vi skulle eventuellt gå till en vän till min syster och det känns som att risken är stor att det plockas fram chips eller annat gott. I så fall blir kvällen en riktig pina! Kanske kan jag köra på någon fruktsallad då istället.


Hålla vad man lovat

Inte kunde jag bryta mitt nymånadslöfte så här på första dagen. Medan tvätten var i torktumlaren gav jag mig ut på promenad, eftersom det inte var någon träning idag. Den blev lite kortare än vanligt, glömde ficklampan i bilen så fick hålla mig till de upplysta gatorna.

Svängde inom ICA på vägen för att handla lite småsaker (makrill, philadelphiaost, glödlampor och lypsyl). Jag fick ta på mig skygglapparna och hålla hårt i dom. Söt-, salt- och fettsuget har varit enormt idag!

3 km blev det iaf, och på min vandring mot Wales har jag nu kommit till Eneryda. 



När jag sedan gick och hämtade tvätten visade det sig att virrpannan (jag) lämnat torkskåpet på vid gavel och inte startat det. Suck. 

Ny månad - nya tag!

Varför har man bara nyårslöften? Jag ska nog instifta nymånadslöften.

Första månaden är förbi. Det är oftast då alla som ska komma iform pga ett nyårslöfte tappar sugen och lägger av. Inte jag!

Ett år är en lång tid att hålla ett löfte, så jag tänkte att jag skulle dela in det i kortare perioder, månader.

Så under februari lovar jag att:

- Minska tilllåtet kaloriintag med ytterliggare 100 kcal.
- Fortsätta äta soppor till kvällsmat
- Att de dagar jag inte tränar ska jag gå minst en halvtimmes promenad
- Endast tilllåta en påse chips på hela månaden, men aldrig i form av tröstätning.

Hey ho! Lets go!

RSS 2.0